МОН презентувало стандарт початкової освіти

2017-07-21

/Files/images/000000.jpg

Міністерство освіти і науки запропонувало для громадського обговорення проект Державного стандарту початкової освіти. Документ оприлюднено на сайті відомства.

За інформацією Міносвіти, проектом нового державного стандарту визначено мету та принципи організації освітнього процесу у початковій школі, загальну характеристику змісту навчання, що охоплює перелік освітніх галузей.

Також документ містить державні вимоги до рівня загальноосвітньої підготовки учнів, співвідношення між освітніми галузями і гранично допустимим навантаженням, що подано в базовому навчальному плані тощо.

Проектом передбачено впровадження нового змісту освіти, який ґрунтується на формуванні компетентностей, необхідних для успішної самореалізації в суспільстві.

Водночас для громадського обговорення пропонується проект типових навчальних планів, розроблених на основі зазначеного вище базового навчального плану.

Зауваження та пропозиції можна надсилати до 15 серпня 2017 року за електронними адресами:a_lototska@mon.gov.ua,dpo@imzo.gov.ua.

За матеріалами сайту Освіта.ua

Кiлькiсть переглядiв: 0