• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини ліцею
  • Педагогічна рада з медіаграмотності у форматі Zoom-конференції

Педагогічна рада з медіаграмотності у форматі Zoom-конференції

2020-12-29

/Files/photogallery/11252/4.png

29 грудня 2020 року вчителі ХЗОШ № 150 отримали професійний новорічний подарунок – майже 2 години цікавого та корисного онлайн-спілкування у форматі-ZOOM на засіданні педагогічної ради закладу з теми «Формування медіакультури як підготовка особистості до безпечної та ефективної взаємодії із сучасною системою мас-медіа». Організаторами, помічниками таких активностей стали адміністрація, вчителі закладу, учасники проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», який виконує Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств США та Великої Британії у партнерстві з Міністерством освіти і науки України й Академією української преси.

Ми дуже вдячні Наталі Олександрівні Малютіній, регіональній координаторці проєкту, яка взяла участь у засіданні, докладно познайомила учителів зі шляхами його впровадження, можливостями інтеграції на уроках з різних предметів, успіхами та досягненнями, розповіла чому кожному з нас просто необхідно формувати в собі інфо-медійну грамотність. Також Наталя Олександрівна повідомила, що всі учасники, які пройшли тестування за навчальними відео проєкту про використання онлайн-інструментів на уроках, вже отримали на поштові скриньки свої сертифікати! Вітаємо!

Надзвичайно професійними та ефективними були активності вчителів – учасників проєкту: Зої Іванівни Ободовської, Юлії Віталіївни Черняєвої, Олени Вікторівни Ващенко. Вони поділилися практичними інструментами, за допомогою яких навчають учнів бути медіаграмотними: «Факт.Фейк.Судження», «Постер», «Білий шум», «Зіпсований телефон» та інші.

Ольга Дроб, педагог-організатор школи, розповіла та показала колегам онлайн-ресурси, за допомогою яких можна створювати якісний візуальний навчальний контент, серед них: Canva, Crello, Padlet, Mentimetr.

У нашій супер спортивній школі жоден захід не проходить без рухливих вправ. Аліна Сергіївна Кузнєцова, учитель фізкультури, підготувала пальчикову руханку «Розум на кінчиках пальців» і ми радо розім’яли м’язи для кращого сприйняття серйозного, інформаційного медіа-матеріалу.

І на завершення... Учасники заходу отримали кейс інформаційних матеріалів: практичні вправи та порадники від Академії української преси та проєкту «Вивчай та розрізняй!».

Щиро дякуємо всім учасникам та організаторам нашого передноворічного методичного спілкування за творчий підхід, активність, винахідливість, комунікацію, залученість, підтримку та прекрасні виступи!

Бажаємо всім у Новому році міцного здоров’я, бадьорості, розвитку і руху тільки вперед, успіхів та безпечного спілкування у безмежному інформаційному просторі!

Фотозвіт

Кiлькiсть переглядiв: 0